CODE95-attesten: snel en eenvoudig raadplegen via Mijn Burgerprofiel

Wil je als vrachtwagenbestuurder weten hoe het gesteld is met je CODE95-attesten, kan je deze voortaan zelf eenvoudig raadplegen via Mijn Burgerprofiel.


Voor vrachtwagenbestuurders is het van groot belang dat zij onderweg zijn met een geldig rijbewijs.  Hiervoor is om de 5 jaar een medisch onderzoek nodig én voldoen aan de vakbekwaamheid/CODE-95.

Vakbekwaamheid

  • Het bewijs van vakbekwaamheid is vijf jaar geldig.
  • Het kan telkens verlengd worden met vijf jaar indien de bestuurder kan aantonen dat hij 35 kredietpunten (= lesuren) heeft verzameld binnen een periode van vijf jaar via een erkende opleidingsverstrekker.
    Van alle CODE-95 opleidingen die je volgt, dient er minstens 1 module onder categorie 1, 1 module onder categorie 2 en 1 module onder categorie 3 te vallen.
Ben je niet helemaal zeker hoeveel modules je reeds hebt gevolgd?   Weet niet onder welke categorie ze vallen?  Wat was de datum van de opleiding die ik heb gevolgd? 

Geen nood.  Vanaf nu kan je dit zelf eenvoudig nakijken via "Mijn Burgerprofiel".

Hoe inloggen in "Mijn Burgerprofiel"?

Surf naar www.mijnburgerprofiel.be en log in met:

ITSME

De eenvoudigste manier om veilig in te loggen is via ITSME;  een handige App die je vooraf éénmalig instelt met je eID (zorg dat je je pincode kent!) en een kaartlezer en waarmee je vervolgens gemakkelijk en veilig kan inloggen op Mijn Burgerprofiel.  
Eens je deze App hebt geinstalleerd en geactiveerd, bespaart het je enorm veel tijd en moeite voor de toekomst.  Je kan er trouwens ook bij heel wat andere online toepassingen mee inloggen!

eID

Wanneer je verkiest om met je eID je burgerprofiel te raadplegen, heb je telkens wanneer je wenst in te loggen een kaartlezer + je identiteitskaart (+ pincode) nodig.   Dat is iets omslachtiger, maar zeker ook een goede methode.  Wanneer je surft naar www. mijnburgerprofiel.be, volg je de aanwijzingen. 

Mocht je hierover vragen hebben, contacteer NOA Trainings op 014/390.113. 
We helpen je met veel plezier verder!


Ook interessant voor u

In de kijker

LAAT ONS JE VERDER HELPEN MET PERSOONLIJK ADVIES

We beantwoorden je vragen graag. Als je interesse hebt in een offerte, helpen wij je ook met veel plezier verder.
​​​​​​​Ben je tevreden over het geleverde werk, dan horen wij het graag! Heb je toch eventuele opmerkingen of een punt dat vatbaar is voor verbetering, laat het ons dan weten.​​​​​​​
BTW-nummer: BE 0838.789.682