NOA Academy: jouw partner voor een veiligheidscultuur en duurzame groeiWerk je in de bouw, de vervoerssector of de logistiek, of ben je een leidinggevende of bedrijfsleider in één van deze sectoren? Dan hebben veiligheidsopleidingen geen geheimen voor jou. Van transport- en logistieke opleidingen tot gezondheidstrainingen, van wegcodes en vrachtdocumenten tot trainingen met rolbruggen, graafmachines en blusmiddelen: je bent bij wet verplicht veiligheidsopleidingen met succes af te leggen. Wanneer je een certificaat of attest behaalt, kan je met een gerust hart aan de slag.

Of toch niet? Stel je vast dat dit niet voldoende is? Wijzen de neuzen van je medewerkers niet in dezelfde richting als het over veiligheid gaat? Of gebeuren er toch nog ongelukken? In dat geval heb je nood aan een opleiding die past bij jouw medewerkers en jullie in staat stelt om samen succes te boeken. In dit artikel lees je hoe NOA Academy jou daarbij kan helpen.

 

NOA Academy werkt samen aan duurzame groei

 

Wij zijn niet de partner die met een belerende vinger zwaait. Integendeel, wij leren jou kennen, bekrachtigen wat goed gaat maar leggen ook de pijnpunten bloot.”

 

De verplichte veiligheidsopleidingen, waar we werken aan de noodzakelijke hard skills, zijn maar één manier om te bouwen aan een veilige werkomgeving. De andere weg loopt langs de zachte competenties: communicatie en reflectie, leiderschap, waardengericht (samen)werken, enzovoort.

Net zoals je voor de verplichte trainingen beroep doet op een gespecialiseerd bedrijf, ga je ook voor deze opleidingen best te rade bij een expert.

Die expert is niet degene die met een belerende vinger zwaait of jou veroordeelt. Integendeel, hij neemt de tijd om jou te leren kennen, brengt in kaart en bekrachtigt wat goed gaat maar legt ook de pijnpunten bloot. Hij doet dat in alle eerlijkheid en met begrip voor de standpunten van leidinggevenden én medewerkers.

Bij NOA Academy begint onze taak wanneer de attesten en certificaten uitgedeeld zijn. Het is onze missie om duurzame groei te realiseren door zaakvoerders, leidinggevenden en personeel dichter bij elkaar te brengen en hen te laten werken aan één gemeenschappelijk doel: het succes van hun bedrijf.

 

GROW: de basisfilosofie van NOA Academy

 

Van éénmalige workshop tot langdurig traject, we streven altijd naar duurzame groei.”

 

Hoe we dat doen? 1 woord: GROW! GROW is de basisfilosofie van NOA Trainings en NOA Academy. Het is dus ook het fundament van elke opleiding.

GROW verwijst ook naar het einddoel van onze opleidingen. Of het nu gaat om een éénmalige workshop of een langdurig traject, we streven altijd naar een duurzame, professionele en persoonlijke groei.

En dat realiseren we samen. GROW staat voor 4 basisprincipes die een voorwaarde zijn voor duurzame groei:

1)      Gunnen: Enkel wanneer je elkaar geluk en succes gunt, kom je tot een samenwerking die jouw team en bedrijf tot een hoger niveau tilt.

2)      Respect: Het is vooral door te geven dat je respect krijgt.

3)      Oprechtheid: De basisvoorwaarde voor een duurzame samenwerking op lange termijn, naast eerlijkheid en authenticiteit

4)      Willen: Alleen als alle betrokkenen de wil hebben, is er ook een weg.  

 

Van veiligheidscultuur tot communicatie: het aanbod van NOA Academy

Vanuit deze filosofie ontwikkelden we een compleet aanbod voor management en medewerkers. We richten ons bewust op beide groepen en gaan daarbij een stap verder dan andere opleidingscentra die zich voornamelijk focussen op leidinggevenden.

Omdat duurzame successen alleen vanuit samenwerking ontstaan, zetten wij in ons aanbod de mens en het team centraal zonder daarbij aan impact in te boeten. We brengen mensen naar elkaar toe en werken naar gemeenschappelijke doelen. Dat doen we met een aanbod dat we bouwden rond enkele centrale pijlers. We lichten de vier belangrijkste toe:

1)      Veiligheidscultuur

Een succesvol bedrijf heeft een veiligheidscultuur nodig. Dat is een cultuur waar mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om risico’s te vermijden en voor elkaar te zorgen. Dat gaat zowel over psychische als fysieke veiligheid. Betrokkenheid en erkenning zijn daarbij van groot belang.

2)      Leiderschap

Om succes te boeken in een veilige werkomgeving moeten alle de neuzen in dezelfde richting staan. En dat vraagt goed leiderschap. Een goede leider bouwt aan vertrouwen en verbinding en schept een klimaat waarin groei en welbevinden centraal staan naast betrokkenheid en erkenning.  

3)      Communicatie & zelfreflectie

Heldere en transparante communicatie zijn essentiële bouwstenen van goed leiderschap. Maar ook medewerkers hebben er alle belang bij om duidelijk te communiceren. Dat begint bij zelfreflectie. Door zicht te krijgen op je eigen, professionele identiteit, kan je ook inzicht krijgen in de positie van anderen en doeltreffend en begripvol communiceren.

4)      Waardengedreven (samen)werken

Waarden zijn de basis van dit alles. Je kan pas goed en gericht communiceren, leiding geven en werken aan een veiligheidscultuur als je dat doet vanuit je waarden. Die moet je dus expliciteren en volgen. Zij zijn het kompas van jouw team en jouw bedrijf.

 

Bouwen aan succes en een positief imago

 

We bouwen teams die samen willen leren en waarin collega’s verantwoordelijkheden durven nemen.

 

NOA Academy helpt jou bij het bouwen aan een veiligheidscultuur. We geven je de tools om een goede leider te zijn of om daadkrachtig en erkennend te communiceren. We brengen samen met jou je waarden in kaart en geven mee richting aan jouw onderneming.

Zo werken we samen aan een omgeving waar aandacht is voor welbevinden, waar er vertrouwen heerst en waar mensen zich mee identificeren. We bouwen teams die samen willen leren en waarin collega’s verantwoordelijkheden durven nemen.

Zo realiseren we samen succes en een positief imago voor jouw onderneming.


Wil je meer weten over de opleidingen van NOA Academy? Neem dan contact met ons op een schrijf je in op onze nieuwsbrief. 

Ook interessant voor u

In de kijker

LAAT ONS JE VERDER HELPEN MET PERSOONLIJK ADVIES

We beantwoorden je vragen graag. Als je interesse hebt in een offerte, helpen wij je ook met veel plezier verder.
​​​​​​​Ben je tevreden over het geleverde werk, dan horen wij het graag! Heb je toch eventuele opmerkingen of een punt dat vatbaar is voor verbetering, laat het ons dan weten.​​​​​​​
BTW-nummer: BE 0838.789.682