Samen een verschil maken in veiligheid: de kracht van NOA Trainings


De afgelopen maanden lieten we enkele partners aan het woord over hun samenwerking met NOA Trainings. In dit artikel richten we de blik op onszelf en vertellen twee medewerkers over wat ons bedrijf als werkgever te bieden heeft. Een dubbelinterview met één van onze jongste collega’s, Glen Wouters, en een doorwinterde trainer, Alain De Waegemaeker

Glen en Alain: verschillende generaties bij NOA Trainings

Wat hebben onze jonge professionals nodig om te floreren? Wat motiveert hen? Hoe belangrijk is ervaring voor een lesgever? Wat zoekt een wat oudere medewerker in zijn job? En hoe complementair zijn twee verschillende generaties op de werkvloer? We vroegen het aan Glen (23) en Alain (61).


Beginnen doen we bij het begin, en dat is een korte voorstelling van jullie functie en takenpakket bij NOA Trainings. Alain, wat staat er zoal in jouw agenda?


Alain: “Ik ben hoofdzakelijk trainer bij NOA Trainings en vul deze functie sinds kort ook aan met een klein stukje administratieve ondersteuning.  Als trainer hou ik me vooral bezig met de Code 95 trainingen voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en autocars. Dit is een training die chauffeurs elke 5 jaar moeten volgen om hun attest van vakbekwaamheid te behouden. 

Daarnaast ben ik al jaren begeesterd door alles wat met veiligheid op de werkvloer te maken heeft. Ook voor veiligheidsopleidingen en veiligheidsdagen ben ik dus één van de trainers bij NOA Trainings.
Ik doe deze job ondertussen 7 jaar.  Voordien was ik beroepsmilitair en werkte ik ook in het leger als lesgever.


Hoe zit dat bij jou, Glen?  Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden binnen het bedrijf?

Glen: “Ik zit bijna letterlijk aan de andere kant van onze dienstverlening want ik
ben verantwoordelijk voor het contact en de communicatie met onze klanten, vooral in het kader van de opleidingen die wij hier in ons opleidingscentrum organiseren. Ik ben de persoon die de telefoon opneemt als de klant belt en ervoor zorgt dat de open inschrijvingen en inschrijvingen voor de groepsopleidingen correct gebeuren. Ik studeerde af in 2020 en ging bijna meteen aan de slag bij NOA Trainings.”


Groeien bij NOA Trainings


“NOA Trainings biedt evenveel ontwikkelingskansen aan klanten als aan medewerkers.”

 

Jullie zitten allebei op een verschillend punt in jullie carrière. Toch vinden jullie beiden wat jullie zoeken bij NOA Trainings.

Glen: “Dat klopt. Ik zocht naar een job waarin het contact met mensen centraal staat, in een kmo en in een sector waarin je een wezenlijk een verschil kan maken voor mensen en bedrijven. Ook de jobinhoud en de afwisseling in het takenpakket spraken mij meteen aan.

Alain: “Als militair moest ik vroeg op pensioen. Ik was dus op zoek naar een nieuwe job en wist dat ik graag met veiligheid bezig wou blijven en met mensen wou werken, lesgeven en trainen.

Als zestiger ben ik in de laatste fase van mijn loopbaan, maar dat betekent zeker niet dat ik rustig uitbol. Dat is niet wie ik ben, dus blijf ik altijd op zoek naar kansen om bij te leren en te groeien. Zo kan ik vandaag mijn ervaring inzetten om onze jongere trainers te evalueren en ondersteunen. Wat NOA Trainings kenmerkt, is dat het bedrijf niet alleen klanten tot een hoger niveau wil tillen maar ook groeimogelijkheden biedt aan collega's. Ook voor veteranen als ikzelf is dit absoluut nodig.”

Glen: “Ik ben uiteraard niet de veteraan die Alain is [lacht],
maar ik kan me daar alleen maar bij aansluiten. NOA Trainings biedt evenveel ontwikkelingskansen aan klanten als aan medewerkers. Als je wil doorgroeien en jezelf ontwikkelen, dan kan dat hier. Zo volg ik vandaag bijvoorbeeld een opleiding Preventieadviseur niveau 2.

 

Complementaire generaties

 

“We zijn complementair omdat we allemaal één ding hebben dat ons verbindt: de wil om mensen en bedrijven te helpen.”

 

Als een jonge en meer ervaren medewerker brengen jullie allebei iets anders binnen in jullie organisatie. Hoe proberen jullie meerwaarde te creëren voor elkaar en jullie collega’s? En zijn die twee generaties op de werkvloer volgens jullie complementair?

Alain: “Laten we beginnen met volmondig ja te antwoorden op de laatste vraag. Die complementariteit is er zeker. En dat komt omdat er één ding is dat ons allemaal verbindt: de wil om mensen te helpen, zowel klanten als collega’s. Dat is waarom wij doen wat we doen en wat iedereen hier uitademt.

Mijn meerwaarde zit in de jaren ervaring die ik dagelijks kan inzetten en het feit dat ik veiligheid belichaam en uitadem. De manier waarop ik dit thema benader, sluit perfect aan bij de brede aanpak van NOA Trainings. Die match is elke dag een meerwaarde voor onze klanten en collega’s.”

Glen: “Hoewel Alain en ik twee verschillende functies hebben binnen het bedrijf, leer ik inderdaad geregeld iets van hem bij. Maar omgekeerd is dat ook het geval. Als jonge professional breng ik ideeën en expertise binnen die Alain minder heeft. Net zoals ik hem geregeld vragen stel, krijg ik er af en toe ook eentje van hem.

Bovendien zijn communicatielijnen hier heel kort en is iedereen benaderbaar en vlot bereikbaar. Ondanks het generatieverschil is er een goede klik tussen Alain en mezelf. En dat geldt ook voor de rest van ons team. Die goede sfeer maakt dat we erg complementair zijn.”

Een laatste vraag aan jullie allebei. Stel, je ontmoet iemand die geïnteresseerd is in een functie bij NOA Trainings maar toch nog een beetje twijfelt om zich kandidaat te stellen. Hoe zouden jullie die persoon overtuigen?

Alain: “Ik had een tijd geleden de kans om precies dat te doen en heb de persoon kunnen overtuigen door te zeggen dat je bij NOA Trainings een zinvolle job kan uitoefenen in een steeds relevanter wordende sector en dat je als trainer écht een verschil kan maken. Vandaag is zij één van onze vele, sterke trainers.”

Glen: “Naast het feit dat je inderdaad een verschil kan maken, zou ik beklemtonen dat we een groeiend bedrijf zijn, met een heel divers en gemotiveerd team en dat geen enkele dag hier dezelfde is.”Ook interessant voor u

In de kijker

LAAT ONS JE VERDER HELPEN MET PERSOONLIJK ADVIES

We beantwoorden je vragen graag. Als je interesse hebt in een offerte, helpen wij je ook met veel plezier verder.
​​​​​​​Ben je tevreden over het geleverde werk, dan horen wij het graag! Heb je toch eventuele opmerkingen of een punt dat vatbaar is voor verbetering, laat het ons dan weten.​​​​​​​
BTW-nummer: BE 0838.789.682