Opleiden is het nieuwe rekruteren: NOA Trainings biedt ondersteuning bij jouw personeelsprobleem

 


Iedereen weet het: de grootste uitdaging voor bedrijven vandaag, is het vinden van geschikte medewerkers. In de provincie Antwerpen alleen, zijn er ongeveer twee openstaande vacatures per werkzoekende. Om een antwoord te bieden op deze grote nood, start NOA Trainings nu met een gespecialiseerd opleidingsaanbod. Ons doel? Nieuwe, ongekwalificeerde medewerkers op de werkvloer opleiden zodat bedrijven hen op korte termijn kunnen inzetten waar dat nodig is.

Opleiding als oplossing voor personeelsproblemen

Je zoekt en zoekt, maar je vindt niet de juiste profielen om je openstaande vacatures in te vullen? Klinkt herkenbaar? Dan ben je zeker niet alleen. Waar personeelstekort nog niet zo lang geleden een probleem was van specifieke sectoren, kennen we het vandaag allemaal.

Gekwalificeerde mensen zijn steeds moeilijker te vinden. Daarom nemen bedrijven vaker nieuwe medewerkers aan zonder ervaring of affiniteit met de sector om ze on the floor op te leiden. Maar hebben ze wel de competenties in huis om dat doeltreffend te doen? Het antwoord op die vraag is vaak neen. Het gevolg is dat deze bedrijven veel kostbare tijd en budget verliezen. Met ons nieuwe opleidingsaanbod willen we daar een oplossing voor bieden. Maar hoe ziet die oplossing er precies uit?

 

Basisvaardigheden of on the job specialisatie

"We trainen nieuwe medewerkers in de basisvaardigheden die belangrijk zijn voor je onderneming of leiden ze op voor gespecialiseerde functies."

We spelen meestal in op twee verschillende noden. Ten eerste is er de vraag naar een brede training van basisvaardigheden voor nieuwe medewerkers in een specifieke context. Welke basisvaardigheden verwacht jij van nieuwe mensen? Dat is natuurlijk voor elke onderneming anders.  Dat kan bijvoorbeeld gaan om een basiskennis van elektriciteit of het bedienen van machines. De bedoeling is dat de nieuwe medewerkers na de opleiding zelfstandig in je bedrijf kunnen meedraaien. 

Daarnaast kan het ook gaan om het opleiden van mensen die in eerste instantie aangenomen zijn voor eenvoudige basistaken en nu willen doorgroeien naar een meer gespecialiseerde functie.  Denk aan inpakkers, assistenten op bouwwerven en order pickers bijvoorbeeld. Met de juiste opleiding kunnen zij een volgende stap zetten binnen je bedrijf en meer gekwalificeerde vacatures invullen.

Voor beide vragen ontwikkelt NOA Trainings met plezier een gepast opleidingsaanbod. Al wat wij nodig hebben, zijn gemotiveerde medewerkers die zich willen omscholen of zich verder willen bekwamen.

 

100% maatwerk

"We hebben de juiste expertise in huis om voor elke onderneming opleidingen op maat te ontwikkelen voor technische profielen."

Onze opleidingen zijn van begin tot eind maatwerk. We kijken wat er nodig is voor jouw specifieke functies en hoe wij daar het best op kunnen inspelen met een opleiding op maat. We hebben doorgedreven technische expertise in huis op vlak van elektriciteit, hydraulica, pneumatica en sensoren.  Omdat wij streven naar duurzame samenwerkingen blijven wij ook op lange termijn beschikbaar voor eventuele vervolgopleidingen.


Train the trainer

Maar dat is lang niet alles. Wij begrijpen dat het voor jou interessant kan zijn om zelf in house opleidingen te organiseren voor je mensen. In dat geval leiden wij graag je interne trainers en mentoren op of ontwikkelen we een volledige opleidingspijler binnen jouw onderneming. Als je dat wenst, vullen we dat aan met periodieke ondersteuning en bijscholing voor je trainers.

 

Veiligheid voorop

"Training en veiligheid zijn onze garantie voor complete en kwalitatieve opleidingen."


Het DNA van NOA Trainings bestaat uit training en veiligheid. Daar worden wij warm van. En die combinatie is aanwezig in alles wat wij doen. Daarom heeft veiligheid ook een centrale plek in dit nieuwe opleidingsaanbod. Tenslotte kunnen je nieuwe medewerkers hun job pas goed uitoefenen als ze dat ook veilig kunnen doen.

Dat is meteen ook onze garantie voor een compleet én kwalitatief opleidingstraject op maat!

 Wil jij opleidingen inzetten om je vacatures in te vullen? Laat het ons weten via info@noatrainings.be of op het nummer 014/390 113. Wij zijn er alvast helemaal klaar voor.


Ook interessant voor u

In de kijker

LAAT ONS JE VERDER HELPEN MET PERSOONLIJK ADVIES

We beantwoorden je vragen graag. Als je interesse hebt in een offerte, helpen wij je ook met veel plezier verder.
​​​​​​​Ben je tevreden over het geleverde werk, dan horen wij het graag! Heb je toch eventuele opmerkingen of een punt dat vatbaar is voor verbetering, laat het ons dan weten.​​​​​​​
BTW-nummer: BE 0838.789.682