NOA Trainings is jouw partner voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

 Maatschappelijk verantwoord ondernemen was nog nooit zo belangrijk en zelden zo populair. Steeds meer ondernemingen geven duurzaamheid een belangrijke plaats in hun visie, ambitie en processen. Maar ze kijken ook vaker op andere manieren voorbij hun business en willen meerwaarde creëren voor mens en samenleving. Is het jouw ambitie om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Dan kan NOA Trainings jou daarbij helpen met de juiste, kwalitatieve opleidingen.


Hoe kan jij maatschappelijk verantwoord ondernemen?

"Pas als je je mensen de juiste arbeids- en beschermingsmiddelen geeft waarmee je hun fysieke veiligheid kan garanderen, kan je echt werk maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Je kan op verschillende manieren maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inzetten op een duurzame en ecologische bedrijfsvoering is daar één van. Maar als je het ons vraagt, begint maatschappelijk verantwoord ondernemen met het creëren van een veilige werkomgeving voor jouw mensen, zowel op fysiek als psychologisch vlak.  

Voor NOA Trainings ligt daar de basis. Pas als je je mensen de juiste arbeids- en beschermingsmiddelen geeft waarmee je hun fysieke veiligheid kan garanderen, kan je echt werk maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast is ook psychologische veiligheid van groot belang. Wanneer je een werkomgeving schept waarin mensen weten wat hun taken zijn, hun verantwoordelijkheid durven nemen, mogen groeien en ze hiervoor alle steun krijgen van hun leidinggevenden en collega’s creëer je meerwaarde die je business ver overstijgt.

Het spreekt voor zich dat maatschappelijk verantwoord ondernemen dus niet bij windowdressing mag blijven op je website en social media. Integendeel, als ondernemer en bedrijf moet je daarvoor een gedragen cultuur creëren. Sterk en inspirerend leiderschap is van onmisbaar belang.

 

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: kwalitatief onderwijs en waardig werk

Dit alles verwijst naar de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die in september 2015 formeel aangenomen werden door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Tussen 2015 en 2030 moeten deze doelen ons richting meer duurzaamheid en minder armoede sturen. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen steunen op drie belangrijke pijlers: een economische, een sociale en een ecologische.

17 duurzaamheidsdoelstellingen

Binnen deze pijlers zijn er twee doelstellingen waarmee NOA Trainings jouw onderneming kan ondersteunen, namelijk kwalitatief onderwijs en waardig werk & economische groei. Door in te zetten, op meer fysieke en psychologische veiligheid, creëren we een leuke werkomgeving én een betere samenleving.


NOA Trainings helpt je maatschappelijk verantwoord ondernemen

"Door te werken aan kwalitatief onderwijs en waardig werk zetten wij samen met jou en je medewerkers onze schouders onder een sterkere samenleving."


Bij NOA Trainings zien we het als onze maatschappelijke plicht om opleidingen rond veiligheid en gezondheid te organiseren; een goede veiligheidsopleiding is immers een investering in het welzijn van mensen. Daarom richten wij kwalitatieve opleidingen in voor onder andere logistieke transportmiddelen, bouwplaatsmachines, werken op hoogte, besloten ruimten,EHBO, Code95 en veel meer. Zo dragen wij bij aan de fysieke veiligheid van én kwalitatief onderwijs en waardig werk voor talloze professionals in verschillende sectoren.   

Minstens even belangrijk is de psychologische veiligheid van je team.  Via onze academy bieden we softskill trainingen aan voor alle medewerkers, inclusief directie en leidinggevenden. Daarmee scherpen we communicatietechnieken aan die de bedrijfscultuur en veiligheidscultuur sterk bevorderen. Betrokkenheid, bevlogenheid, collegialiteit en zorg creëren een omgeving waar veiligheid en rendement hand in hand gaan.

Zo zetten wij samen met jou en je medewerkers onze schouders onder een sterkere economie en samenleving! 

Ook interessant voor u

In de kijker

LAAT ONS JE VERDER HELPEN MET PERSOONLIJK ADVIES

We beantwoorden je vragen graag. Als je interesse hebt in een offerte, helpen wij je ook met veel plezier verder.
​​​​​​​Ben je tevreden over het geleverde werk, dan horen wij het graag! Heb je toch eventuele opmerkingen of een punt dat vatbaar is voor verbetering, laat het ons dan weten.​​​​​​​
BTW-nummer: BE 0838.789.682